Molly Bloomin vaiherikas elämäntarina pokeripöytien ääressä vailla vertaa

Molly Bloom tunnettiin 2000-luvulla lähinnä Hollywoodin varakkaiden supertähtien ja miljardöörien pienessä piirissä lähes maagisen maineen saavuttaneena pokeriemäntänä, jonka peleihin kaikki halusivat sisään, mutta joihin vain harvalla oli pääsy. “Pokeriprinsessan” lempinimen saanut Bloom päätyi otsikoihin 2014 keväällä, saadessaan New Yorkissa vuoden ehdonalaisen tuomion ja $200 000 sakot, osallisuudestaan laittomaan pelaamistoimintaan. Yli 30 muuta osakasta tuomittiin FBI:n paljastamassa ringissä. Satoja miljoonia dollareita pyörittänyt operaatio kytkeytyi rahanpesuun ja amerikkalais-venäläiseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Molly julkaisi pian tuomion jälkeen kehutun omaelämänkerran, jossa hän kuvailee kuinka maailman rikkaimmat ja kuuluisimmat käyttävät aikaansa ja rahaansa suljettujen ovien takana, hulppeissa puitteissa pokeripöytien ääressä. Bloomin emännöimissä peleissä nähtiin säännöllisesti nimettöminä pysyttelevien miljardöörien ohella monien juhlien keskipiste Leonardo DiCaprio, näyttelijä Ben Affleck, kaikkien rakastama Matt Damon ja Bloomin mukaan pelien huonoin tippaaja – Tobey Maguire.

Aaron Sorkinin elokuva-adaptaatio otettu vastaan vaihtelevin tuntein

Huhumylly siitä, mitä kaikkea pelien puitteissa tapahtuikaan, pyöri kiivaasti Bloomin pidätyksen ja kirjan julkaisun aikoihin. The West Wingistä tuttu tuottaja-ohjaaja Aaron Sorkin, osti tarinan oikeudet ja elokuva-adaptaatio nähtiin valkokankailla 2017. Peleissä oli mukana niin A-luokan näyttelijöitä, rocktähtiä, pörssihaita, pokeriammattilaisia, huippu-urheilijoita ja äkkirikastuneita. Huijaaminen, keinottelu ja erilaiset sopimukset selän takana olivat arkea. Useat ovat epäilleet, että kirjan julkaisu ja elokuva-oikeudet järjestettiin, jotta kaikkein epämiellyttävimmiltä paljastuksilta vältyttiin.

Sorkinin esikoistyö kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Molly Bloomin silmin. Olympialaisiin alunperin tähdännyt kumparelaskija, joka joutui vaihtamaan uran toisentyyppisiin peleihin vakavasti loukkaannuttuaan, on tarina vailla vertaa. Pokeriprinsessa oppi pian miten rikkaissa seurapiireissä pääsee pitkälle ja mitä häneltä odotettiin pokeriemäntänä ja juhlien kiintopisteenä.

Bloom työsti elokuvan käsikirjoitusta Sorkinin kanssa päivittäin kahdeksan kuukauden ajan, jotta itse pokerin hienouksista ja pelien autenttisesta tunnelmasta ei tingittäisi tippaakaan. Ammatimaiset pokeripelaajat ympäri maailman ovat tältä osin ottaneet elokuvan hyvin vastaan. Ainoa yhtä syvältä luotaava pokeriin liittyvä ohjaustyö on vuodelta 1998, Rounders – ässä hihassa, jossa Matt Damon näytteli nuorta pokerihaita.

Vaikka Aaron osaakin luoda verbaalisesti soljuvaa tarinaa, elokuva antaa öisestä glamour-maailmasta hyvin siloitellun kuvan, joka ei vastaa täysin todellisuutta. Oikeassa elämässä Hollywoodin humussa huumeet, alkoholi ja seksi ovat kaikki helposti saatavilla ja kaikella on hintansa, jos vain rahaa löytyy tarpeeksi. Sorkin on myös tunnetusti ohjannut hyvin maskuliinisia hahmoja koko uransa ja Molly’s Bloom ei tee tähän poikkeusta – pääosaa näyttelevän Jessica Chastainin roolihahmo käyttäytyy lähes kuin mies ja on aina tilanteen tasalla.

Kirja “The True Story of the 26-Year-Old Woman Behind the Most Exclusive, High-Stakes Underground Poker Game in the World” antaa ymmärtää, että Bloomin viehätysvoima ja seksuaalisuus oli kantava tekijä menestykseen pienissä piireissä. Tämä ei kuitenkaan ole siirtynyt elokuvan tarinaan ja esimerkiksi seksuaalista häirintää ei elokuvassa juuri esiinny. Elokuva kuitenkin keräsi kriitikoilta pääsääntöisesti kiitosta ja vaikkei suuria palkintoja tullutkaan, Oscar-ehdokkuus parhaasta käsikirjoituksesta oli merkittävä suoritus, tätä aiemmin vain televisiosarjoja tuottaneelle Aaron Sorkinille.

Molly Bloom erikoisvieraana Unibet Openissa

Unibet Open 2018 järjestettiin elokuussa, Romanian Bukarestissa ja viime vuoden hiljaiseloa viettänyt Molly nähtiin tapahtumassa erikoisvieraana. Pokerimaailmasta lähes tyystin irtautunut Bloom yllätti vieraat läsnäolollaan. Hän ei ole koskaan itse pelannut pokeria, mutta omien sanojensa mukaan ymmärtää pelin hienouksia ja sen psykologiaa.

Hän promotoi Unibet Pokeri -tapahtumassa kirjaansa ja oli paneelissa puhujana, sekä avasi käteispelit sekä #QueenRules naistenturnauksen, jossa pakan kuningattaret arvotettiin korkeammaksi kuin kuninkaat. Pokerimaailma on #metoo -kampanjoinnin myötä sekin ottanut häirinnän ja myös tasa-arvon asiakseen ja Molly haluaa omalla esimerkillään parantaa naisten asemaa perinteisesti miesvaltaisilla areenoilla.

Vuonna 2013 pidätyksensä aikoihin, Molly oli suurissa veloissa, mutta kovalla työllä ja sinnikkyydellä hän kykeni kääntämään kelkan ja on nykyään palannut juurilleen Coloradoon, jossa vastikään perustamassaan yrityksessä hän aikoo mentoroida tulevia naisjohtajia.